--- VEILIGHEIDSWAARSCHUWING NIJDAM NORENSCHAATS ARTNR. 3424 ---


Geachte klant,

De producten van Nijdam dienen te voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en wij streven ernaar eventuele problemen, die het gebruik van onze producten beïnvloeden, tijdig aan alle betrokkenen te melden.

U informeren

Graag willen we u erop attenderen dat de Pro-Line Norenschaats • semi-softboot • Alu buis • met artikelnummer 3424 (maat 38 t/m 47) mogelijk teruggeroepen moet worden.

Wij hebben als gevolg van een recent incident een mogelijk veiligheidsprobleem ontdekt bij deze schaats. Het kan zich onder bepaalde omstandigheden voordoen dat het schaatsonderstel loskomt van de schoen. Onderzoek omtrent de oorzaak van het eventuele probleem is nog lopende. Uit voorzorg hebben wij besloten om de verkoop van dit product te staken en terug te halen bij al onze afnemers.

Hoe te herkennen?

Er zijn sinds 2013 twee verschillende batches van dit product op de markt en het mogelijke probleem is enkel geconstateerd in de batch met het ordernummer 500001150. Zie bijgevoegde onderstaande afbeelding hoe u de desbetreffende batch kunt onderscheiden. Het batchnummer staat namelijk altijd op het tonglabel en de exportdoos.

Wat te doen?

Vanwege het gemelde probleem en het lopende onderzoek is het gebruik van het product op dit moment af te raden. Indien u de eigenaar bent van een paar schaatsen uit deze specifieke batch, verzoeken wij u het gebruik te staken en contact op te nemen met het betreffende verkooppunt waar u de schaatsen gekocht heeft.

Onze oprechte excuses voor het ontstane ongemak en wij danken u voor uw begrip en aandacht voor deze situatie. Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, dan verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met: contact@nijdam.com

   

Met vriendelijke groet,

Team Nijdam