FAQ
  • Gratis verzending vanaf € 75 Gratis verzending vanaf € 75
  • 14 dagen bedenktijd 14 dagen bedenktijd
  • Voor 18:00 besteld, de volgende werkdag verstuurd Voor 18:00 besteld, de volgende werkdag verstuurd

FAQ

HOE ONDERHOUD IK MIJN NIJDAM PRODUCT?

Regelmatig onderhoud en de juiste manier van gebruik van jouw Nijdam producten zijn erg belangrijk. Op deze manier gaat jouw product langer mee en heb je er dus langer plezier van! Bij ieder Nijdam product vind je een bijgesloten handleiding. We raden je daarom aan deze aandachtig te lezen. Hieronder vind je daarnaast een paar tips & tricks om jouw Nijdam product zo goed mogelijk te onderhouden: 

·        Controleer voor én na gebruik van jouw Nijdam product of alles werkt, goed vast zit en of er geen schade is ontstaan.

·        Zorg dat je jouw Nijdam product altijd droog en schoon opbergt. Verwijder sneeuw, ijs, zand, modder of ander vuil. Schaatsen dienen altijd ingevet te worden.

·        Bewaar jouw Nijdam product binnen, op een droge plaats met weinig temperatuurschommelingen en nooit in direct zonlicht.

·        Wielen en lagers kunnen slijten bij intensief gebruik. Vervang versleten onderdelen op tijd.


WELKE MAAT HEB IK NODIG?

Bij de meeste van onze producten vind je een maattabel. Deze tabel kun je vinden op de pagina van het product dat jij hebt gekozen. In de tabel zie je welke afmetingen bij welke maat horen. Zo kun je snel en gemakkelijk zien welke maat skates, schaatsen of bescherming je nodig hebt. Mocht je toch nog vragen hebben over de maatvoering van een product of kom je er niet uit? Stel je vraag dan per mail via contact@nijdam.com

KAN IK MIJN NIJDAM PRODUCT RETOURNEREN?

Heb je toch liever een andere maat, kleur of is jouw Nijdam product toch niet helemaal naar wens? Dat kan natuurlijk gebeuren! Geen zorgen, je kunt het product bij ons retourneren. Kijk voor meer informatie over ruilen en retourneren op deze pagina.

HOE WEET IK OF MIJN SKATES GOED PASSEN?

Een strakkere skate biedt niet alleen een betere pasvorm en comfort, maar is ook veel veiliger. Als een skate los zit, is er minder steun en bescherming voor je voet en enkel. Hieronder hebben we wat tips om erachter te komen of jouw maat goed is: 

             Trek goede sokken aan, niet te dun maar zeker ook niet te dik.

             Controleer de maat door altijd beide skates aan te trekken, de ene voet is vaak net iets groter zijn dan de ander.

             Zorg dat je hiel goed op z’n plek zit voordat je de sluitingen vastmaakt.

             Maak alle sluitingen stevig maar niet te strak vast.

             Neem de basishouding van het skaten aan; knieën gebogen en gewicht op de voorvoet plaatsen.

             De hiel moet goed vast zitten en mag zeker niet te ver los komen van de zool.

             De tenen moeten vrij zijn – je moet ze nog kunnen bewegen! Let er op dat de tenen niet te vrij zijn en er te veel speling aan de zijkanten is.

             Als je twijfelt aan de maat, bij kinderen in het bijzonder, pas dan alleen de binnenschoen die vrijwel altijd uit de skate te halen is .

             Pas de skates het liefst wat later op de dag, de voeten zijn dan iets meer opgezet, iets wat tijdens het skaten ook gebeurt.

             Neem, bij twijfel bij kinderen, gerust een iets grotere maat – ze groeien snel!


WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN HARDBOOT, SEMI-SOFTBOOT EN SOFTBOOT?

Onze skates en schaatsen hebben verschillende soorten ‘schoenen’, hierbij is er de keuze uit een hardboot, semi-softboot of een softboot. Zoals de naam al een beetje verklapt heeft dit te maken met de hardheid van de schoen. 

·        De hardboot heeft een volledige harde ‘schoen’, meestal gemaakt van schokabsorberend PE. Deze schoen geeft het meeste ondersteuning aan de enkel. Je staat met een hardboot stevig in je schoenen en kunt je evenwicht beter bewaren. De binnenschoen is meestal gemaakt van polyester en is uitneembaar. De hardboot skates gaan dicht met een dubbele clipsluiting

·        De semi-softboot heeft een half harde en half zachte ‘schoen’, meestal gemaakt van schokabsorberend PE én PU leer, polyester en EVA foam. De binnenschoen en buitenkant van de skate zijn hierdoor meer één geheel. Met een semi-softboot sta je stevig in je schoenen, maar heb je tegelijkertijd ook meer comfort. De binnenschoen is niet uitneembaar en je kunt de skates gemakkelijk naar wens verstellen en aantrekken dankzij de veters, powerstrap én clipsluiting.

·        De softboot heeft een volledige zachte ‘schoen’ en past als het ware als een normale schoen. De softboot zien we voornamelijk terug bij het schaatsen op ijs, bijvoorbeeld bij kunstschaatsen of noren. De schoen is meestal gemaakt van leer, PU leer of een andere textielsoort. De softboot is geschikt voor schaatsers die al iets beter kunnen schaatsen en hun evenwicht goed kunnen bewaren. De softboot is het meest comfortabel en flexibel, zodat je al jouw kunsten kunt laten zien! De softboots kun je sluiten met veters en klittenband.

HEB IK GARANTIE OP MIJN NIJDAM PRODUCT?

Voor meer informatie over de garantie voorwaarden van jouw Nijdam product ga naar deze pagina.